Borduurwerk laten opspannen en inlijsten

Om een borduurwerk goed te kunnen opspannen en inlijsten heb je minimaal 4 cm overlap nodig aan alle zijden. Knip zelf de lange draden weg of stop ze achter het borduursel. Om een borduurwerk in te lijsten, moet je het eerst laten opspannen. Zo blijft het doek strak.

Borduurwerk opspannen op zuurvrij karton

We zetten het borduurwerk vast op zuurvrij karton (dit doen wij zelf in huis). Dit doen wij door aan de achterkant het borduurwerk strak vast te zetten. Zie video.

Tips bij het borduren

Gelijkmatig borduren en trek de draad niet te strak aan

Zorg ervoor dat je borduurwerk niet krom en scheef gaat staan. Dit gebeurd als je het ene gedeelte strakker aantrekt. Ook is het belangrijk dat je niet te strak aantrekt. Het is dan moeilijk om het borduurwerk recht te houden bij het opspannen.

Het borduurwerk niet opvouwen

Door het opvouwen krijg je vouwen in de stof. Je kan het borduurwerk beter oprollen en in een koker bewaren. Zo blijft je borduurwerk ook mooi schoon.

Strijk aan de achterkant

Strijk voorzichtig aan de achterzijde van het borduurwerk.

Vervoer

Je kunt het borduurwerk op meerdere manieren meenemen. Je kunt het tussen 2 stukken karton/platen meenemen, of oprollen en meenemen in een kartonnen koker. Vouw het borduurwerk niet op!

Tijd om het borduurwerk te laten inlijsten?

Kom langs, en vergeet niet uw borduurwerk mee te nemen

Wij geven graag vrijblijvend advies over welke lijst mooi passend is bij uw borduurwerk. Neem wel het borduurwerk mee, dan kunnen we een vrijblijvend een prijsopgave maken van verschillende profielen. Het is ook mogelijk om voor het inlijsten van het borduurwerk een (dubbel) passe-partout te kiezen. Ook het kiezen van soort glas hoort bij de inlijsten van het borduurwerk.