Poster inlijsten

Wil je een poster laten inlijsten? Dat kan op meerdere manieren. Je kan kiezen voor een standaard lijst of een maatlijst. Hieronder hebben we beide opties op een rij gezet.

Is de poster standaard maat?

Dan kan je kiezen voor een standaard lijst.
Meest voorkomende maten zijn:
Standaard lijstmaten: 30×40, 40×50,40 x60, 50×70, 60×80, 70×100 of 30×30, 40×40, 50×50.

Wat zijn de nadelen van een standaard lijst?

 • Met een standaard lijst heb je niet veel keuze.
  Standaard zijn de aluminium lijsten in zwart en zilver. Ook verschillende houten lijsten verkrijgbaar in de standaard maten.
 • Sommige standaard lijsten is het niet mogelijk om een passe-partout te plaatsen (doordat het te dun is)
 • Het kan zijn dat er in een standaard lijst plexiglas zit, dit is lichter dan glas. Maar wel moeilijk schoonmaken, statisch en krast snel. Lijsten van de Ikea hebben vaak plexiglas. Onze lijsten hebben altijd glas!
 • D.m.v. een passe-partout kan een poster op maat worden gemaakt voor een standaard lijst. . De randen van het passe-partout moeten wel ieder meer dan 3,5 centimeter zijn. Anders is het passe-partout te smal en kan het ook niet op maat gesneden worden.

Poster inlijsten op maat

In de inlijsterij kan je kiezen uit meer dan 1000 profielen. De poster wordt door ons ingelijst en eventueel opgeplakt.
Er zijn super veel keuzes. Een poster kan heel mooi uitkomen met een zwarte dunne aluminium lijst, of juist met een felle kleur. In onze lijstenmakerij is veel keus, je kan dus alle kanten op. Bijvoorbeeld een felle kleur die terugkomt in de poster zoals bij deze poster van Pearl Jam en Ty Segall.Wat kost een poster inlijsten?

Wij hebben maatlijsten in verschillende prijscategorieën. Een standaard aluminium lijst is de voordeligste optie. We hebben ook handgemaakte en luxere brede lijsten in ons assortiment. Kom langs en we geven graag vrijblijvend advies en prijsopgave. U kunt ook bellen of een WhatsApp bericht sturen voor een vrijblijvende prijsopgave. Geef hier dan altijd het formaat aan. We geven graag advies, en staan altijd klaar voor uitdaging!

Voordelen van poster inlijsten op maat:

 • Je hebt veel keuzes in lijsten om de poster naar u smaak in te lijsten. (in onze inlijsterij meer dan 1000 profielen)
 • Een maatlijst wordt in veel gevallen stofvrij gemaakt zodat er geen stofjes bij komen.
 • Een maatlijst is van hoge kwaliteit en wordt met de hand in elkaar gezet en is niet makkelijk eruit te halen.
 • Je hebt meer keuzes in glas o.a. museumglas, matglas en helderglas.
 • Maatlijsten gaan niet snel uit het assortiment, dit betekend dat als u over een tijdje nog een poster of ander kunstwerk wil laten inlijsten dat dit mogelijk is met dezelfde lijst. (Onthoud wel het frame)
 • Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Je mag ook altijd een paar monsterhoekjes lenen uit de inlijsterij om te zien hoe het thuis staat.

Tot slot: Laat je poster altijd opplakken! *

Door de zwaartekracht gaat uw poster gegarandeerd zakken. Dit kan soms na een paar maanden zijn of na een jaar. Je ziet dit doordat er bobbels in de structuur van de poster komen. Zie voorbeeld hieronder. Je kan dit voorkomen door je poster te laten opplakken, bijvoorbeeld op karton (goedkoopste optie) of op PVC. Er zijn ook nog opties voor plexiglas of dibond.


* Als er een sticker of iets anders op de achterkant van de poster zit is het ook niet mogelijk om de poster op te plakken.

Voor het opplakken van de poster
Na opplakken van de poster

In het voorbeeld is de poster is door een wals heen gehaald en helemaal strak getrokken en opgeplakt op PVC. Zo blijft de poster voor altijd strak!

Kom langs, vergeet niet uw poster mee te nemen

Wij geven graag vrijblijvend advies over welke lijst mooi passend is bij je poster. Neem wel de poster mee, dan kunnen we een vrijblijvend een prijsopgave maken van verschillende profielen.

Inlijsterij Hillegom Heemstede Haarlem Lisse